Skrevet: 24.04.2013 13:00 © w w w. m e e r e t e a. b l o g g. n o


Dave Pelzer

?A CHILD CALLED IT?

Biografi - 222 sider

Egmont Hjemmets Bokforlag A/S

 

Vi følger Dave, som er utsatt for barnemisshandling på det sterkeste, gjennom de atten første årene av hans liv. Han skildrer forferdelige hendelser fra hjemmet, og vi får et innblikk i hans tanker og følelser. Hans psykopatiske mor slår han, sulter han, stikker han med kniv og ber han legge seg på en varm ovn. Moren viser ingen form for kjærlighet ovenfor sin yngste sønn, og etterhvert slutter hun å bruke navnet hans, men kaller han i stedet ?gutten? eller ?det?. Dette er bare noen av de mange grusomme tingene Dave opplever hjemme.

Da barnevernet griper inn, er Dave blitt ti år, og er ødelagt både fysisk og psykisk. Nå må han tilpasse seg forskjellige fosterhjem.

At boken er skrevet gjennom et barns øyne og at den inneholder så mange brutale skildringer, gjør at boken er mer levende. Den er skrevet med et barns ord, og vokabularet gjennspeiler alder og kunnskap i den aktuelle alderen. 

 ?A Child Called It? annbefalles på det sterkeste! En uforglemmelig bok om en av de verste barnemisshandligssakene som er kjent i Californias historie. En bok som bringer fram de sterkeste følelsene i deg. Den vil gjøre deg redd, opprørt, lei, sint og ikke minst sjokkert. En sterk, rørende bok du virkelig burde få med deg! Dave Pelzer
"A CHILD CALLED IT? 
Biografi - 222 sider 
Egmont Heimen sin Bokforlag A/S 

Vi følgjer Dave, som er utsett for barnemisshandling på det sterkaste, gjennom dei atten første åra av liva hans. Han skildrar forferdelege hendingar frå heimen, og vi får eit innblikk i tankane hans og kjensler. Hans psykopatiske mor slår han, svoltar han, stikk han med kniv og ber han leggje seg på ein varm ovn. Mora viser inga form for kjærleik ovanfor den yngste sonen sin, og etterkvart sluttar ho å bruke namnet hans, men kallar han i staden ?guten? eller ?det?. Dette er berre nokre av dei mange grusomme tinga Dave opplever heime. 

Då barnevernet grip inn, er Dave vorte ti år, og er øydelagt både fysisk og psykisk. No må han tilpasse seg ulike forsterhjem. 
At
 boka er skrive gjennom auga til eit barn og at han inneholder så mange brutale skildringar, gjer at boka er meir levande. Han er skrive med orda til eit barn, og vokabularet gjennspeiler alder og kunnskap i den aktuelle alderen. 

?A child called It? anbefales på det sterkaste! Ein uforglemmelig bok om ein av dei vondaste barnemisshandligssakene som er kjent i Californias historie. Ei bok som bringar fram dei sterkaste kjenslene i deg. Han vil gjere deg redd, opprørt, lei, sint og ikkje minst sjokkert. Ein sterk, rørande bok du verkeleg burde få med deg! 
 0 kommentarer på "Bokanmeldelse av "A child called it!""
Kommentarer


Legg igjen en hilsenNavn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits